CMS scraper

Locaties makkelijk in kaart brengen zonder GIS-software of -expertise.

CMS scraper

Gemeenteloketten, trouwlocaties, stembureaus, hondenuitlaatplaatsen, parkeerplekken, bouwprojecten: burgers en bedrijven hebben ze graag in kaart op hun computer, tablet of smartphone. De informatie om die online kaarten te maken, staat vaak al in een andere vorm op gemeentelijke websites. CMS scraper, de nieuwste tool van MapGear, vertaalt die informatie automatisch naar gebruiksvriendelijke webkaarten.

Internetgebruikers raadplegen steeds vaker online kaarten: inmiddels zo’n 75%. De helft daarvan doet dat ook op een smartphone. Een online kaart stelt ze op een overzichtelijke manier in staat om adressen op te zoeken, reistijd te bepalen, te navigeren en luchtfoto’s te bekijken. Juist kaarten zijn een handig hulpmiddel om de groeiende hoeveelheid digitale informatie op een ruimtelijke en gebruiksvriendelijke manier te filteren.

CMS scraper leest het CMS vanuit websites in om de basisstructuur te zien. Daarna kan de tool van elk gewenst onderdeel webkaarten maken. Dat werkt met alle content die locatie-informatie bevat, zoals opsommingen met postcodes en huisnummers. CMS scraper herkent deze data en vertaalt dit automatisch naar pins op de kaart. De kaart is eenvoudig aan te passen naar elke huisstijl en thematische indeling. De webkaarten zijn te raadplegen in een aparte viewer of als iframe geïntegreerd in de bestaande site. En ze updaten zichzelf automatisch, tenzij gebruikers kiezen voor handmatige aanpassing. CMS scraper biedt veel voordelen:

    1. met kaartinformatie biedt u burgers, bedrijven én ambtenaren beter en sneller inzicht dan teksten of lijsten
    2. uw bestaande content is vaak voldoende (geen GIS-expertise vereist) en webredacteuren maken kaarten zonder expertise van derden
    3. de kaartviewer is aan te passen naar de eigen huisstijl van uw website
    4. specifieke GIS-kaarten van interne vakafdelingen of externe bronnen zijn eenvoudig toe te voegen en te combineren
    5. met open standaarden als WMS en WFS zijn de kaartlagen eenvoudig te integreren in uw eigen kaartviewer of applicatie.

Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden om uw kaart eenvoudig in uw huisstijl en gewenste indeling te krijgen.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over CMS scraper? Wij vertellen u graag mee of we komen eens langs voor een vrijblijvende demonstratie van de mogelijkheden voor uw organisatie.