DBK-viewer

iPad viewer voor veiligheidsregio’s, brandweerkorpsen en hulpdiensten. 

DBK-viewer

De Digitale Bereikbaarheidskaart – oftewel DBK-viewer – is een interactieve kaartviewer speciaal ontwikkeld voor toepassing door de brandweer. Een iPad geeft snel  inzicht in het DBK-object en eventuele aanwezige gevaarlijke stoffen. Ook andere nuttige informatie (zoals brandkranen), de actuele locatie van brandweervoertuigen en tevens alle P2000-meldingen worden direct in de kaart inzichtelijk.

De applicatie biedt de mogelijkheid veel informatie op een overzichtelijke manier ruimtelijk weer te geven en te raadplegen. De GIS-viewer maakt gebruik van MapView en is gebaseerd op diverse open source componenten zoals OpenLayers en Jquery. Deze bewezen technieken worden gebruikt in diverse toonaangevende applicaties van bedrijven zoals Microsoft, Google en LinkedIn. De DBK-viewer bevat een professionele kaartengine die in staat is vrijwel elk type kaartlaag (CAD/GIS-bestanden of WMS/WFS-mapservice) te tonen en gebruiken. De viewer biedt een robuuste, gebruiksvriendelijke totaaloplossing die alle functionaliteiten bevat om digitale bereikbaarheidskaarten te kunnen maken, muteren en publiceren.

De DBK-viewer wordt standaard geleverd met de onderstaande kaartlagen die voor alle aangemelde gebruikers zichtbaar zijn. De aanwezigheid, inhoud en symbologie van deze kaartlagen wordt bepaald door in de DBK Conformiteitstoetsen gestelde voorwaarden, bestaande uit de luchtfoto, GBKN, TOP10NL, wegenkaart, BAG, Brandkranen, Drinkwaterleidingen en Overige bluswatervoorzieningen. Daarnaast worden de objecten getoond met specifieke brandweerinformatie. De symbolen komen volledig overeen met de NEN1414-symbologie. Door met de muis over de getoonde objecten te gaan verschijnt informatie behorende bij het symbool. Op deze symbolen kan worden doorgeklikt, zodat aanvullende gegevens worden getoond (bijvoorbeeld over de gebouwen). Indien gewenst kan tevens gemeentelijke informatie worden aangeleverd (zoals kadastrale informatie, eigendomsgegevens of het aantal ingeschreven personen op een adres).

Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden van de viewer, zodat deze op uw organisatie aansluit!

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de DBK-viewer? Laat dan uw contactgegevens achter en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

2 + 15 =