52

RDconvert is een tool voor het eenvoudig transformeren van geografische locaties van WGS84 (het wereldwijde coördinatenstelsel) naar RD (het Nederlandse Rijksdriehoekstelsel) en omgekeerd. Het omzetten van diverse bestandstypen (punt-, lijn- en vlakbestanden) wordt ondersteund. RDconvert biedt tevens de mogelijkheid om geografische data vanuit spreadsheets (bijv. Excel) om te zetten naar geografische bestanden (bijv. shapefile). Ook grote bestanden met een aanzienlijke hoeveelheid objecten worden door RDconvert in één handeling omgezet naar vrijwel elk gewenst bestandsformaat en coördinatenstelsel.

De RDconvert software is erkend door het Nederlandse Kadaster en maakt gebruik van de officiële RDNapTrans2008-transformatie. Zie voor meer informatie de website van het Kadaster. Heeft u een vraag over RDconvert? Neem dan contact met ons op via info@mapgear.nl.

Hoe werkt het?

RDconvert werkt zeer eenvoudig. U selecteert het invoerbestand en uitvoerbestand- en formaat en het programma doet de rest. Door middel van automatische detectie van het coordinatenstelsel hoeft u zich zelfs hier geen zorgen over te maken, en worden automatisch zoveel mogelijk parameters meegenomen in de opgegeven conversie. Voor de gebruiker met meer wensen is het mogelijk afhankelijk van de bestandsformaten specifieke parameters op te geven waaronder het in- en uitschakelen van datumtransformatie, het wel of niet opslaan van de attributen uit de bronbestanden, het kiezen van het omschrijvingsveld en eventueel het opslaan van de coördinaten dan wel als geografisch object of als attributen.

RDconvert proberen? Vraag dan de gratis evaluatieversie aan! Reeds overtuigd? Stuur ons dan een mail en schaf RDconvert aan voor slechts € 99 excl. BTW!