MakeMyMap ontwikkelt sinds 2012 laagdrempelige kaartsoftware voor onder meer overheidsorganisaties, woningcorporaties en nutsbedrijven. De software MakeMyMap onderscheidt zich van andere producten door eenvoud in het ontwerp en gebruik van de applicatie. Met de kaartsoftware is het mogelijk informatie in kaart te brengen en te verrijken met documenten, foto’s en objectkenmerken.

Voor MapGear past deze overname zowel qua software als qua type klanten uitstekend in de ambities.
Wouter Goedhart, directeur van MapGear: “Bij MapGear merken wij dagelijks de groeiende behoefte aan software om eenvoudig online kaarten te maken. Op dit moment faciliteren wij met ons innovatieve kaartplatform GeoApps vooral professionele GIS-kaartgebruikers, zoals ingenieurs- en adviesbureaus. Door de overname van MakeMyMap kunnen wij daarnaast klanten zonder specialistische GIS-kennis helpen met handige software waarmee men eenvoudig zelf kaarten kan maken en online publiceren.”

MapGear verwacht door de overname van MakeMyMap het groeiende marktaandeel in mappingsoftware verder uit te breiden. “Bovendien halen wij hiermee software en expertise in huis waarmee wij ons eigen kaartplatform nog sneller kunnen doorontwikkelen en functioneel uitbreiden”, aldus Wouter Goedhart.

Share This