VissQ

VissQ

Zo’n twee jaar geleden klopte VissQ voor het eerst aan bij MapGear. Het bedrijf had zelf een prachtige MapGallery ontwikkeld, maar zocht – vanwege het groeiende gebruik – een professionele beheerorganisatie voor hosting en technisch beheer. Er werd gekozen voor MapGear vanwege de gespecialiseerde kennis, de schaalbaarheid en het onderhoudsgemak van de aangeboden geo oplossing. Inmiddels wordt het GeoApps kaartsysteem van MapGear volledig ingezet: van de beveiligde aanlevering van bestanden tot aan het publiceren van interactieve kaarten voor tientallen gemeenten. De ambitie voor 2017: voor 250 gemeenten voorzien van de VissQ MapGallery!

De transformatie en transitie in wonen en zorg vraagt om relevante (gebieds)informatie. Het is de missie van VissQ om de beschikbare data te bewerken tot inzichtelijke informatie in de vorm van kaartmateriaal en cijfermatige rapportages ter ondersteuning van strategie, beleid, implementatie en monitoring in het complexe veld van wonen en zorg. Door de webbased koppeling van open data en specifieke data van gebruikers ontstaan de noodzakelijke nieuwe inzichten om de paradigmashift te laten slagen.

Nu VissQ groeit en het onderhoud van de kaartsystemen moet worden geoptimaliseerd, wordt dankbaar gebruik gemaakt van de diensten van MapGear. Wouter Goedhart van MapGear legt uit: “We hebben de kaartviewer VissQ volledig geïntegreerd in onze, schaalbare geo architectuur. Het template, het uiterlijk van de kaarten, is hierbij volledig gelijk gebleven. Deze beviel namelijk goed en klanten waren eraan gewend. Het voordeel van onze Geo Apps kaartviewer is dat hij eenvoudig te beheren is en er weinig configuratie aan te pas komt.”

De kaarten van VissQ worden vooral gebruikt op desktop computers. “Tijdens workshops met beleidsmakers gebruiken we echter ook steeds vaker een TouchTable. De online MapGallery werkt perfect op dit verrijdbare touchscherm en dit geeft deelnemers veel sneller en beter inzicht in de lokale problematiek.” Meer weten over de VissQ MapGallery of het gebruikte GeoApps platform? Neem contact op met Jean Pierre Tulleneers (info@vissq.nl) of Wouter Goedhart (w.goedhart@www.mapgear.nl).

 

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over deze klantcase of ziet u mogelijkheden voor uw organisatie? Laat dan hier uw contactgegevens achter. We nemen binnen twee werkdagen contact met u op.