Nieuwe release GeoApps V28

| Nieuws

De nieuwe versie van GeoApps is uit! In release 28 wordt de focus gelegd op optimalisaties in de beheeromgeving en verbeteringen in performance. Daarnaast zijn bestaande functionaliteiten verder verbeterd en voegen we verschillende nieuwe integraties toe zoals de KIK-inzage en de PDOK locatieserver.

Uitbreiding van de zoekmogelijkheden

Het is belangrijk voor gebruikers van kaartprojecten om snel en eenvoudig te kunnen navigeren naar belangrijke of nuttige locaties in de kaart. Voorheen was het al mogelijk om in GeoApps te zoeken op adressen. Deze zoekingang is gebaseerd op de actuele adressen zoals vastgelegd in de BAG (Basisregistratie Adressen & Gebouwen). In release 28 is de zoekfunctie verder uitgebreid, waardoor het nu ook mogelijk is te zoeken naar percelen (Kadaster), wegen (Nationaal Wegenbestand) of CBS-buurten. Als beheerder kun je per kaart zelf instellen op welke onderwerpen jouw kaartgebruikers kunnen zoeken.

Eigendomsinformatie KIK-inzage

Eigendomsinformatie van percelen bekijken in GeoApps? Dit is nu eenvoudig mogelijk met de integratie van Kadaster KIK-inzage. Met een Kadaster account vraag je nu eigendomsinformatie op voor percelen. Daarnaast bekijk je uittreksels van Kadaster direct vanuit de kaart. Aan het opvragen van eigendomsgegevens zijn wel abonnementskosten bij Kadaster verbonden.

Mobiele weergave optimalisatie

Doordat GeoApps steeds vaker wordt gebruikt op smartphones zijn er verschillende verbeteringen en toevoegingen doorgevoerd voor een betere werking op deze mobiele apparaten. In deze release hebben we de volgende functionaliteiten toegevoegd:

  • Objecten bewerken via de kaart;
  • Zoeken van adressen in de kaart;
  • Raadplegen van obliek- en straatbeelden
  • Optimalisaties voor mobiel gebruik van MapTour.

Chatfunctie en gebruikersvragen

Wil je op de hoogte worden gehouden van de laatste GeoApps updates? Sinds kort is de integratie met Beamer beschikbaar, een handige functie waarmee we beheerders automatisch kunnen voorzien van meldingen bij updates of nieuwe ontwikkelingen. Ook kun je hiermee jouw ideeën voor nieuwe functionaliteiten of optimalisaties in GeoApps direct aan ons doorgeven als Feature Request.

Ook is het in nu mogelijk om eenvoudig te chatten met een GeoApps medewerker. Log in bij GeoApps, stel je vraag via het praatwolkje en je krijgt direct antwoord op jouw vragen. Deze chatfunctie is zowel beschikbaar voor gebruikers als beheerders. Tenslotte vind je in jouw account nu ook handige documentatie en de status van alle GeoApps services.