Nieuwe release updates GeoApps

| Nieuws

Afgelopen weken is de nieuwe release van GeoApps uitgebracht en gefaseerd uitgerold naar alle klantomgevingen. Deze release is alweer versie 27 en bevat veel verbeteringen en uitbreidingen. We brengen je graag op de hoogte van de meest in het oog springende vernieuwingen.

Breng jouw eigen database in kaart met Direct Connect

Met de nieuwe Direct Connect functionaliteit kun je GeoApps verbinden met jouw eigen databases. Zo zorg je er als beheerder voor dat jouw organisatiegegevens in eigen huis worden opgeslagen en deze toch gevisualiseerd kunnen worden als interactieve kaarten met de kracht van GeoApps. Een mooie oplossing, bijvoorbeeld wanneer de in-house opslag van gegevens een vereiste is (bv. bij privacygevoelige gegevens). Door gebruik te maken van Direct Connect houdt je data bij de bron en weet je zeker dat je naar de meest actuele informatie kijkt. Ook is het niet meer nodig de data handmatig te kopiëren en uploaden naar GeoApps.
 

GeoApps Fieldwork: informatie inwinnen in het veld met hoge nauwkeurigheid

In versie 27 introduceren we GeoApps Fieldwork, een speciale tekenmodus waarmee kan worden gekoppeld met externe GPS-apparaten. Hierdoor kun jij als veldmedewerker objecten zoals bomen, wegdelen of projectgebieden inwinnen met hoge GPS-nauwkeurigheid. Het proces van inwinnen is erg eenvoudig gemaakt en vereist geen landmeetkundige kennis. Via GeoApps (op een veldcomputer) houd je grip op de invoer van ingemeten objecten. Deze worden direct opgeslagen in een geselecteerd GeoApps kaartproject en voorzien van kenmerken, waardoor geen nabewerking op de data meer nodig is. Diverse merken landmeetapparatuur – zowel GPS als RTS – worden ondersteund, zoals Leica, Topcon en MarXact.

Creëer eenvoudig eigen kaart-apps in GeoApps

GeoApps bevat al diverse handige apps zoals Viewer (voor het publiceren van interactieve kaarten), MapTour (voor het maken van verhalende websites) en Fieldwork (voor het inwinnen van gegevens in het veld). Vanaf nu is het ook mogelijk om zelf apps te bouwen! GeoApps bevat namelijk een grote hoeveelheid kant-en-klare bouwblokken waarmee je een kaartviewer op maat kunt inrichten met precies die functies die jouw gebruikers nodig hebben. Wil je zelf aan de slag? Neem dan even contact met ons op en helpen we je snel op weg.