Nieuwe release GeoApps V29

| Nieuws

Afgelopen weken is de nieuwe release van GeoApps uitgebracht en gefaseerd uitgerold naar alle klantomgevingen. In GeoApps Release 29 leggen wij de focus op het uitbreiden van GeoApps met nieuwe Apps. Tevens zijn diverse optimalisaties in de beheeromgeving toegevoegd en verbeteringen in performance gerealiseerd. Wij brengen je graag op de hoogte van de meest in het oog springende vernieuwingen.

Vertaal data en kaartgegevens eenvoudig naar een online Dashboard

Met de komst van Dashboards biedt GeoApps nieuwe manieren om data te visualiseren. De data kan nu in verschillende grafiekvormen worden gevisualiseerd en realtime worden bijgehouden.

Het is mogelijk om een deel van de blokken te voorzien van teksten, afbeeldingen of getallen om toelichting te geven aan de visualisaties. Ook kan een kaart in één van de blokken worden geïntegreerd, om zo een beeld te geven van zowel de locaties als de aantallen in het totaalplaatje.

Wil jij het Dashboard gebruiken? Installeer dan de App vanuit de GeoApps Store.

Meer overzicht met de nieuwe Startpage

GeoApps biedt een overzicht van alle kaarten die bezoekers kunnen gebruiken. Met de introductie van Apps, zoals Dashboard en MapTour werd het nodig deze startpagina te vernieuwen en uit te breiden. Met deze release introduceren we dan ook de gloednieuwe Startpage!

De Startpage toont naast kaarten ook Apps. Bezoekers krijgen een overzicht van kaarten en Apps, waarbij de beheerders voor elke kaart en App kunnen instellen of, en voor wie, deze weergegeven worden. Daarbij is het nu als beheerder ook mogelijk nieuwe Apps te maken vanuit de Startpage. Ook zijn er verbeteringen doorgevoerd waardoor er nu previews van de kaarten getoond worden.

Tevens is het nu mogelijk de huisstijl van de Startpage custom in te stellen. Voorheen werd altijd de huisstijl van de omgeving overgenomen.

Apps bewerken met de Editor

Met deze nieuwe versie van GeoApps maken we een grote stap in het kunnen maken en bewerken van de Apps.

Met de nieuwe Editor maak je eenvoudig een Dashboard aan. Als beheerder kun je direct in een Dashboard aanpassingen maken met de Editor, zonder naar de beheeromgeving te hoeven. De Editor zal binnenkort ook voor MapTour beschikbaar komen.

Kaartviewer: JPG Export

De Viewer is tevens uitgebreid met een nieuwe tool: de JPG Export. Met één druk op de knop download je een JPG van het kaartbeeld dat je voor je hebt.

YouTube-block

In de nieuwe release introduceren wij naast alle grafieken nog een nieuw block: Het YouTube-block. Naast afbeeldingen, kaarten en teksten kunnen nu ook video’s van YouTube in je Apps worden geconfigureerd. Zo kun je bijvoorbeeld timelapses, interviews of een uitleg met betrekking tot je project toevoegen.

Tekenen op mobiele weergave

Er zijn ook verbeteringen doorgevoerd wat betreft het tekenen op mobiel. Het is nu namelijk ook mogelijk punten in te tekenen met de mobiele weergave.

Jouw eigen App ontwikkelen?

We hebben naast onze standaardapps ook diverse mogelijkheden om zelf custom Apps te gaan ontwikkelen. Hiervoor bieden we allerlei handvaten aan om zelf aan de slag te gaan op ons Developer Portal. Via de uitgebreide reference guides kun je uitvinden welke mogelijkheden er verder zijn. Start en maak met jouw creativiteit je eigen Apps! Meld je aan zodat we je op weg kunnen helpen.

Releasenotes

Voor een compleet overzicht van alle functionaliteiten, verbeteringen en oplossingen bekijk je de Releasenotes. Ook de bijbehorende handleidingen zijn hier te vinden.