MapGear realiseert nieuwe Geo-obliek viewer voor Slagboom en Peeters  

| Nieuws

Eerder dit jaar gaf luchtfotografie-specialist Slagboom en Peeters MapGear opdracht voor het realiseren van een nieuwe viewer voor geo-obliek beelden. De nieuwe Geo-obliek viewer is ook geïntegreerd in het GeoApps kaartplatform van MapGear. Daarmee  is waardevolle ruimtelijke informatie beschikbaar voor huidige gebruikers. De viewer is tevens geschikt voor het werken met 3D modellen en Lidar data.

Geo-obliek-foto’s in GeoApps
Na een pilot bij 6 gemeenten kan nu iedere GeoApps gebruiker de beelden raadplegen in hun eigen vertrouwde kaartviewer. Een interessante ontwikkeling, omdat obliek-foto’s een extra perspectief geven. Wanneer je een stad van bovenaf bekijkt mis je enige vorm van ruimtelijke informatie en inzicht tussen objecten. Dankzij een Geo-obliek foto vanaf een hoek van 45 graden krijg je deze informatie wél. Doordat je schuin op een object kijkt en tussen meerdere windrichtingen kan wisselen, krijg je zo een totaalbeeld van de werkelijke situatie.

Nieuwe beheermodule
De applicatie bevat tevens een beheermodule waarmee medewerkers waarmee Slagboom & Peeters ingewonnen luchtfoto’s en Geo-obliekbeelden direct kunnen ontsluiten naar klanten. Slagboom en Peeters heeft ruime ervaring met luchtfotografie en kent de meerwaarde van geo-obliek goed: “Het merendeel van de gemeenten gebruikt de beelden hoofdzakelijk voor de inzet bij BGT, BAG en WOZ. Waar de Orthofoto geen informatie meer biedt, gaat de Geo-obliek foto door.
Het bepalen van vaste aanbouw, afgeschermde objecten of minder goed zichtbare zaken van bovenaf wordt met behulp van Geo-obliek een stuk praktischer. De takenverzwaring die vergunningsvrij bouwen en de Omgevingswet met zich meebrengen, worden met behulp van Geo-obliek beelden meer dan evenredig gecompenseerd. Daarnaast zijn er nog veel andere afdelingen die van Geo-obliek gebruik maken: planning, bouw en infrastructuur of groenvoorziening.”

Meer weten? Neem contact op met Slagboom & Peeters of MapGear.